Frangelico
Merk info Goody bag

 

 

Frangelico, het verhaal achter de likeur.

Frangelico is een authentieke Italiaanse hazelnootlikeur die met zorg en aandacht is samengesteld naar eeuwenoud recept. De receptuur is afkomstig van een middeleeuwse kluizenaar genaamd: Fra. Angelico. (fra. is de afkorting van frater: broeder) Deze monnik werd geroemd om zijn sobere leven en grote liefde voor de natuur. In de heuvels van Noord-Italië aan de rivier de Po leidde hij een leven in afzondering.

Frangelico is verpakt in een bijzondere fles die verwijst naar de geschiedenis van deze likeur. De fles is gevormd naar een monnik in traditioneel habijt. Om het middel van de bruinglazen pij is met de hand een blank gevlochten koord geknoopt. Daaronder vertelt een perkamenten etiket met middeleeuws sierschrift in Italiaanse bewoordingen de legende van de middeleeuwse monnik.

Monnikenwerk

Frangelico hazelnootlikeur wordt met bronwater gedistilleerd van ingrediënten uit Piemonte: wilde hazelnoten, aftreksels van verwilderde bessen, bittere amandelen, sinaasappel­bloesem en kaneel. Nadat de wilde hazelnoten zijn verzameld en ontdaan van de bolsters worden ze eerst gebrand en daarna grof gemalen. De pulp wordt vervolgens geweekt in een oplossing van alcohol en door de natuur gezuiverd bron­water. Een deel van deze massa wordt gedistilleerd om de basis voor de hazel­noot­drank te verkrijgen. Daaraan worden andere natuurlijke extracten toegevoegd: gebrande cacaobonen, gebrande koffiebonen, vanillebessen, rabarberwortel en de bloesem van de zoete sinaasappelboom.

Het concentraat wordt gerijpt in grote eikenhouten vaten. Na de rijping wordt het concentraat aangelengd met wijn­gestookte pure alcohol, suiker en natuurlijk bron­water om de gewenste sterkte te verkrijgen. Dit mengsel wordt nog vier maanden opgelegd in roestvrijstalen vaten om de melange te verenigen en te verzachten. Dat geeft Frangelico zijn unieke delicate smaak, die misschien nog het best te verwoorden is als: ?verfijnd elegant?

Hoe drink je Frangelico?

Puur met of zonder ijs, in een tumbler glas of cocktail glas., perfect te combineren met chocolade.

Frangelico is een heerlijke Italiaanse hazelnootlikeur, die met zorg en aandacht is samengesteld naar een eeuwenoud recept. De drank is verpakt in een fles, die op een monnik in een traditioneel habijt lijkt.

Frangelico hazelnootlikeur wordt met bronwater gedistilleerd van wilde hazelnoten, verwilderde bessen, bittere amandelen, sinaasappelbloesem en kaneel. Kortom, een lekkere warme drank die uiterst geschikt is voor cocktails!
Tip: Ook puur of 'on the rocks' is deze drank niet te versmaden!

Frangelico hazelnootlikeur wordt met bronwater gedistilleerd van ingrediënten uit Piemonte: wilde hazelnoten, aftreksels van verwilderde bessen, bittere amandelen, sinaasappel­bloesem en kaneel.